Rotten apples

May 10, 2012

Avausraita Rotten apples kuuluu henkilökohtaisimpiin biiseihin, joita End of Part Onelta löytyy. (Kaikki peliin heti ekasta sekunnista lähtien!)

Rotten apples syntyi päivänä, jona elämässäni tapahtui yllättävä käänne – ei niin iloinen sellainen. Stressaavasta tilanteesta huolimatta löysin itsestäni ihme kyllä jonkinlaisen luottavaisen vaihteen ja sävelsin tämän.

Biisin valmiiksi saaminen vaatii multa yleensä useampaa sessiota pianon ääressä. Rotten apples sen sijaan syntyi alle tunnissa. Jälkikäteen ajateltuna kyseessä on ehkä jonkinlainen itselle tehty tsemppauslaulu. (Tsemppauslaulu?! No huhhuh! Yök!)

Sovitus noudattelee pitkälti alkuperäisen demon pianoteemaa, mutta sitä ryyditettiin mm. kellopelillä, jonka voitin arpajaisista vuonna 1996. Kitaraksi lainattiin Hietalan Jussin akkaria, jossa on kansi halki. Siinä oli riittävän kähjäinen soundi.

Kellopeli

Biisiin on omassa päässäni tallentunut tuon kyseisen päivän omituinen tunnelma – pelokas, mutta luottavainen. Samaan aikaan siinä on uskoakseni jotain hyvin universaalia. Herkän tunnelman päälle rakennetun runollisen sanoituksen takaa kun löytyy melkoinen annos “pitäkää tunkkinne” -asennetta. Toivon sen välittyvän myös muille.