Tell me it wouldn’t have worked

May 14, 2012

Olin joku aika sitten ystävän kanssa lounaalla pienessä ravintolassa. Keskustelun aiheeksi nousivat “yllättäen” parisuhteet. Samassa pöydässä istunut harmaatukkainen herrasmies ei voinut välttyä kuulemasta keskusteluamme, joten hän päätti ottaa siihen osaa.

Mies kertoi miettineensä vaimonsa kanssa sitä, kuinka suuri osa heidän tuttavapiirissään olevista pariskunnista enää rakasti toisiaan. Kuulemma hyvin harva. Suurimmalla osalla tunteista oli jäljellä enää sietäminen. Silti liittoon jäädään, sillä se on järkivalinta.

Tell me it wouldn’t have worked on tarina järkeilystä, jonka järkevyys jää arvoitukseksi.

Kappaletta äänitettiin osittain Sampsan (Väätäinen) johdolla kotiolosuhteissa. Päivä oli sateinen, ja jouduimme pitämään taukoja ikkunalaudalle ropisevan sateen vuotaessa mikkiin. Pojilla oli vähän tylsää.
Artturi ja Sampsa

Sovituksesta tuli sekoitus mahtipontista ja haikeaa. Sellaistahan se vähän rakkauden kanssa on, kai.