Kippis?

August 22, 2012

Pidin eilen musalomaa ja kävin kuulkaas ihan anniskeluravintolassa ottamassa turpaani Pop Culture Trivial Pursuitissa (ei ollu TVOTR- eikä Peter Gabriel -kysymyksiä, höh!). En siis juonut vielä sitä kaljaa, jonka olen uhonnut juovani, jos saan 10 kpl End of Part Oneja myydyksi.

Olen saanut ihmisiltä niin paljon kannustavaa palautetta, että sydän meinaa pakahtua. (Ja kun sydän meinaa pakahtua, on helpompi keksiä uusia lauluja.) Kannustavan palautteen lisäksi olen törmännyt valitettavan usein hämmentyneeseen “Ai, eikö artisti saakaan siitä Spotify-kuuntelusta rahaa?” -kysymykseen. Kerrattakoon siis tämä asia nyt vielä nopeasti ja kärjistetysti:

Otetaan vaikkapa Lady Gaga. Lady Gaga on onnistunut rikastumaan musiikillaan, tästä voinemme olla yhtä mieltä. Mutta Spotifyn tilittämä osuus Lady Gagan liksasta on jotain 2 markkaa.

Olen realisti (ja idealisti), enkä tee musiikkia saadakseni siitä rahaa. Mutta kuten minkä tahansa projektin kohdalla, olisi kiva saada edes osa panoksestaan takaisin. Myös talkootyöllä tehdystä digitaalijulkaisusta syntyy nimittäin yllättäviä kuluja. Plus että olisi todella mahtavaa voida maksaa minua auttaville ihmisille heidän ansaitsemansa korvaus.

Jos siis haluatte tukea musiikillista työtäni (tai vaihtoehtoisesti suomalaista anniskeluravintolayrittäjyyttä – aion nimittäin juoda sen bissen), muistakaa, että End of Part Onen voi myös ostaa digitaalisena omakseen esim. täältä.

Supporttia saa edelleen antaa myös ilmaiseksi esim. Himotuimmat-äänestyksessä (radiosoitosta tekijät saavat mielestäni ihan kohtuullisen korvauksen).

Tärkeintä on kuitenkin, että kuuntelette – vaikka Spotifystä – ja toivottavasti myös pidätte!

Pus pus – ja ehkäpä pian myös kippis?